Składniki :

  • opakowanie dowolnego ulubionego makaronu
  • dwa duże serki topione kremowe
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • 0,3 kg małych pieczarek grubo pokrojonych i wysmażonych na łyżce masła
  • 1/3 szklanki tartego parmezanu
  • sól, pieprz, curry, papryka słodka
  • 1/3 szklanki śmietanki kremówki

Wykonanie :

Makaron ugotować w osolonej wodzie, przepłukać w zimnej wodzie i odstawić na bok. W rondelku rozgrzać na wolnym ogniu śmietankę, dodać serki topione i parmezan i często mieszając wolno całość wytopić na gładki kremowy sos. Dodać przyprawy i posiekaną zieleninę, usmażone pieczarki i ugotowany makaron. Całość dokładnie razem wymieszać, sprawdzić smak, w razie konieczności jeszcze doprawić i od razu podawać.