Składniki :

  • 0,5 kg dowolnego kawałka wołowiny pociętego na cienkie plasterki [po to , by wołowina szybko się usmażyła i nie zdążyła stwardnieć]
  • 1 duży brokuł [można zastąpić mrożonymi]
  • 4 ząbki czosnku drobno posiekane
  • do podania dowolny ulubiony makaron
  • sezam do podania [prażony]
  • sosy do smaku : sojowy, ostrygowy, słodko-kwaśny [każdego z sosów po 1 łyżce stołowej]
  • sól, chili w płatkach lub pieprz

Wykonanie :

Na oleju kokosowym lub zwykłym na dużym palniku usmażyć wcześniej zamarynowaną pokrojoną wołowinę we wszystkich sosach razem z odrobiną soli. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki i zblanszować a następnie dodać do smażącego się mięsa. Smażyć razem co jakiś czas mieszając, dodać czosnek, smażyć uważając by się nie przypalił a następnie sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby solą lub sosami i podawać na makaronie posypane sezamem.