Składniki :
- makaron świderki
- szklanka tartego sera (gouda lub każdy inny dowolny ulubiony)
- 2 utarte marchewki
- 2 utarte pietruszki
- 1/3 średniego selera utartego
- 1 por pokrojony w krążki
- 1 biała cebula pokrojona w piórka
- 2 łyżki masła
- 2 posiekane ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- sól,pieprz,curry,pieprz cytrynowy,chili w płatkach
Wykonanie :
Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie, przepłukać w zimnej wodzie i odstawić do odcieknięcia.
Utarte i pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzane masło i smażyć z przyprawami tak długo aż zaczną się lekko przypiekać. Dodać posiekaną natkę i utarty ser i od razu wrzucić do warzyw makaron. Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać jeszcze do momentu aż ser się całkowicie stopi. Od razu podawać.