Składniki :

  • makaron świderki
  • szklanka tartego sera (gouda lub każdy inny dowolny ulubiony)
  • 2 utarte marchewki
  • 2 utarte pietruszki
  • 1/3 średniego selera utartego
  • 1 por pokrojony w krążki
  • 1 biała cebula pokrojona w piórka
  • 2 łyżki masła
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól,pieprz,curry,pieprz cytrynowy,chili w płatkach

Wykonanie :

Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie, przepłukać w zimnej wodzie i odstawić do odcieknięcia.
Utarte i pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzane masło i smażyć z przyprawami tak długo aż zaczną się lekko przypiekać. Dodać posiekaną natkę i utarty ser i od razu wrzucić do warzyw makaron. Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać jeszcze do momentu aż ser się całkowicie stopi. Od razu podawać.