Składniki :

  • muszle makaronowe (największe do faszerowania)
  • szpinak świeży lub mrożony
  • 2 ząbki czosnku
  • ser feta
  • twarożek ze szczypiorkiem
  • parmezan
  • sól,pieprz,czerwona ostra i słodka papryka (szczypta)
  • masło
  • puszka tuńczyka w sosie własnym

Wykonanie :
Muszle obgotować al’dente i odstawić do ostygnięcia. Szpinak podsmażyć z solą i masłem. DO twarożku wcisnąć czosnek,wmieszać pokruszony ser feta i odcedzonego tuńczyka. Dokładnie wymieszać. W masę twarożkową wmieszać ostudzony i odsączony szpinak. Tak powstałym farszem faszerować muszle,posypać wierzch grubo parmezanem i zapiekać w 180*C przez 15-20 minut w piekarniku w naczyniu żaroodpornym z pokrywą.