Składniki :

  • – opakowanie makaronu -> duże muszle do faszerowania
  • – 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)
  • – czerwona papryka
  • – puszka kukurydzy
  • – 4 ogórki konserwowe lub kiszone
  • – pieprz, sól, majonez, natka pietruszki
  • – sok z cytryny
  • – łyżka oleju, kurkuma dla zabarwienia makaronu

Wykonanie :

Makaron muszle ugotować al dente w kilku litrach osolonej wody z dodatkiem łyżki oliwy i łyżeczki kurkumy dla zabarwienia makaronu. Paprykę pokroić w kostkę. Ogórki obrać ze skórki i też pokroić w kostkę. Dodać odcedzoną i przepłukaną kukurydzę i odsączonego z zalewy tuńczyka. farsz przyprawić dobrze pieprzem, solą, sokiem cytrynowym i dokładnie wymieszać. Muszle napełniać farszem, podawać z majonezem posypane grubo natką.