Składniki :
- – opakowanie makaronu -> duże muszle do faszerowania
- – 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)
- – czerwona papryka
- – puszka kukurydzy
- – 4 ogórki konserwowe lub kiszone
- – pieprz, sól, majonez, natka pietruszki
- – sok z cytryny
- – łyżka oleju, kurkuma dla zabarwienia makaronu
Wykonanie :
Makaron muszle ugotować al dente w kilku litrach osolonej wody z dodatkiem łyżki oliwy i łyżeczki kurkumy dla zabarwienia makaronu. Paprykę pokroić w kostkę. Ogórki obrać ze skórki i też pokroić w kostkę. Dodać odcedzoną i przepłukaną kukurydzę i odsączonego z zalewy tuńczyka. farsz przyprawić dobrze pieprzem, solą, sokiem cytrynowym i dokładnie wymieszać. Muszle napełniać farszem, podawać z majonezem posypane grubo natką.