Składniki :

  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 łyżki jasne sosu sojowego
  • dowolna ulubiona mieszanka suszonych i świeżych ziół
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka brązowego [lub zwykłego] cukru
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 kieliszek słodkiej nalewki [ostatecznie przejdzie czysta wódka ale najlepiej sprawdzi się słodkawy trunek]
  • 1 łyżka pikantnej musztardy
  • 2 łyżki keczupu [najlepiej pikantnego]
  • 1 małe posiekane świeże chili
  • szklanka jasnego piwa

Wykonanie :

Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładki jednolity sos i marynować w tak powstałej mieszance dowolne mięsa od 4 do 24h.