Składniki :

  • duża cebula
  • kawałek boczku
  • chuda szynka
  • 2 jajka
  • groszek
  • sól,pieprz,przyprawa do kurczaka
  • szczypiorek

Wykonanie :

Cebulę,szynkę i boczek drobniutko posiekać i porządnie upiec. Jajka mocno utrzepać by były puszyste,dodać posiekany szczypiorek i przyprawy do smaku tylko nie za dużo soli bo sól już jest w boczku i szynce. Wmieszać w masę jajeczną odsączony groszek i przestudzony boczek z szynką i cebulą. Całość wylać na rozgrzaną patelnię z masłem lub innym tłuszczem i piec na średnim ogniu pod przykryciem. Odwrócić omlet na drugą stronę lub złożyć na pół (złamie się to oczywiste bo jest gruby i ciężki od farszu) i piec jeszcze chwilę by doszedł w środku. Podawać na ciepło.