Składniki :
- 1kg mielonej wołowiny
- 1 słoik marynowanej pikantnej czerwonej papryki pokrojonej w paski
- pęczek świeżej kolendry
- 1 drobno posiekana cebula wysmażona na rumiano na oleju kokosowym
- 3 posiekane ząbki czosnku
- olej kokosowy do smażenia mięsa
- ryż do podania
- sól, pieprz, łyżka sosu ostrygowego, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka sosu z tamaryndowca
Wykonanie :
Mięso przyprawić przyprawami i wszystkimi sosami i usmażyć z posiekanym czosnkiem na rumiano. Dodać wcześniej wysmażoną cebulkę, przygotowaną paprykę a następnie smażyć całość razem 10 minut na średnim ogniu cały czas mieszając i w razie konieczności podlewać lekko wodą. Gdy mięso z papryką będzie gotowe dodać posiekaną kolendrę i od razu podawać z ryżem.