Składniki :

  • 1kg mielonej wołowiny
  • 1 słoik marynowanej pikantnej czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • pęczek świeżej kolendry
  • 1 drobno posiekana cebula wysmażona na rumiano na oleju kokosowym
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • olej kokosowy do smażenia mięsa
  • ryż do podania
  • sól, pieprz, łyżka sosu ostrygowego, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka sosu z tamaryndowca

Wykonanie :

Mięso przyprawić przyprawami i wszystkimi sosami i usmażyć z posiekanym czosnkiem na rumiano. Dodać wcześniej wysmażoną cebulkę, przygotowaną paprykę a następnie smażyć całość razem 10 minut na średnim ogniu cały czas mieszając i w razie konieczności podlewać lekko wodą. Gdy mięso z papryką będzie gotowe dodać posiekaną kolendrę i od razu podawać z ryżem.