Składniki :
- 0,5 kg mielonej wołowiny
- 2 gałązki świeżego tymianku
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- 1 czerwona cebula bardzo drobno posiekana
- 2 marchewki bardzo drobno posiekane [najlepiej w malakserze by stopień posiekania był jak największy]
- 3 łodygi selera naciowego posiekane dowolnie
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- 6 łyżek sosu wooster [worcester]
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- łyżka oliwy
- łyżka masła
Wykonanie :
Na rozgrzanej oliwie z masłem smażyć mięso z dodatkiem wszystkich przypraw, ziół, sosów i pokrojonych warzyw z uwzględnieniem kolejności – najpierw cebula i marchew, następnie mięso i czosnek i na końcu seler. Całość smażyć na rumiano często mieszając. Na koniec sprawdzić smak i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Przed zdjęciem z patelni wymieszać z posiekaną natką. Podawać do sałatek, ziemniaków piure itp.