Składniki :
- 1 duża biała cebula
- 400g pieczarek
- łyżeczka masła
- 0,5 kg zmielonego mięsa z indyka z dowolnych części
- szklanka rosołu drobiowego
- natka pietruszki
- szczypiorek
- sól warzywna, pieprz, przyprawa hiszpańska, curry
- mała papryczka chili
- łyżeczka maizeny do zagęszczenia sosu
- makaron spaghetti lub inny ulubiony
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć na złoto posiekaną drobno cebulę, dodać posiekane pieczarki, podsmażyć kilka minut. Następnie dodać wszystkie przyprawy, posiekane chili, mięso, całość usmażyć aż mięso będzie gotowe, następnie dodać posiekaną zieleninę, podlać całość rosołem wymieszanym z maizeną, dusić aż sos zgęstnieje. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i podawać z makaronem.