Składniki :
- sałata lodowa
- sałata masłowa
- sałata rzymska
- rukola
- roszponka
- zielone oliwki
- pierś z indyka
- sól, pieprz, curry, ostra papryka
- 2 ząbki czosnku
- parmezan
- bułka na grzanki
- majonez
- jogurt naturalny
- koperek
- natka pietruszki
Wykonanie :
Zieleninę podrzeć na mniejsze kawałki i włożyć do salaterki.
Dodać pokrojone w plasterki oliwki.
Indyka pokroić na cienkie paseczki, przyprawić solą, pieprzem, curry i papryką i usmażyć na oliwie na rumiano.
Odstawić do ostygnięcia.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać 3/4 szklanki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, posiekaną natkę pietruszki i koperek, sól, pieprz i zmiksować blenderem.
Bułkę pokroić w kostkę i usmażyć na chrupko na oliwie.
Parmezan utrzeć na drobnych oczkach na tarce.
Ostudzone mięso dodać do miski z zieleniną i oliwkami, całość polać sosem, dokładnie wymieszać a następnie posypać parmezanem i na wierzchu ułożyć grzanki.