• 1 marchewka
  • 2 pietruszki
  • 1 seler korzeniowy
  • 1 seler naciowy
  • 1 por
  • 2 cebule – opalone na czarno lub upieczone na czarno
  • kapusta pak choi
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • 1 fenkuł
  • 1 marchewka
  • 2 pietruszki
  • 1 seler korzeniowy
  • 2 pory
  • 2 główki czosnku
  • sól, pieprz, ziela angielskie, liście laurowe – do gotowania
  • 4 łyżki oliwy chili, sól, pieprz, 2 łyżki sosu wooster – do pieczenia

Do garnka nalać 7l przefiltrowanej wody, dodać warzywa do gotowania i przyprawy i gotować wywar na małym ogniu jak klasyczny mięsny rosół. W tym czasie przyprawić i wymieszać z oliwą warzywa przeznaczone do upieczenia a następnie piec na rumiano w 180*C aż zaczną robić się lekko przypalone. Gdy warzywa będą upieczone dodać do gotującego się rosołu i gotować całość razem minimum 1h. Na koniec gotowania sprawdzić smak rosołu, doprawić solą w razie potrzeby i podawać z makaronem posypane posiekanym szczypiorkiem i natką.