Składniki :

  • 4 duże bułki
  • masło
  • 4 duże plastry boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • żółty ser
  • 2 jajka
  • 1/3 puszki groszku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, papryka słodka i ostra
  • pół piersi z kurczaka

Wykonanie :

Uciąć wierzchy bułek [kapelusze] a następnie wydrążyć by powstały miseczki.
Do każdej bułki włożyć mały kawałeczek masła i odrobinę groszku.
Na reszcie masła usmażyć drobno posiekaną pierś [przyprawioną wszystkimi przyprawami] z posiekaną cebulą, papryką, natką, i boczkiem.
Jajka roztrzepać i wymieszać z utartym żółtym serem.
Gotowym farszem wypełniać bułki i zalewać mieszaniną jajeczno-serową.
Bułki zakryć wcześniej odciętymi wieczkami i zapiekać aż masa jajeczna się całkowicie zetnie.
[15 minut w 180*C]
Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika.
Trzeba zaglądać w trakcie pieczenia.