Składniki :
- 4 duże bułki
- masło
- 4 duże plastry boczku wędzonego
- 2 cebule
- 2 papryki czerwone
- żółty ser
- 2 jajka
- 1/3 puszki groszku
- natka pietruszki
- sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, papryka słodka i ostra
- pół piersi z kurczaka
Wykonanie :
Uciąć wierzchy bułek [kapelusze] a następnie wydrążyć by powstały miseczki.
Do każdej bułki włożyć mały kawałeczek masła i odrobinę groszku.
Na reszcie masła usmażyć drobno posiekaną pierś [przyprawioną wszystkimi przyprawami] z posiekaną cebulą, papryką, natką, i boczkiem.
Jajka roztrzepać i wymieszać z utartym żółtym serem.
Gotowym farszem wypełniać bułki i zalewać mieszaniną jajeczno-serową.
Bułki zakryć wcześniej odciętymi wieczkami i zapiekać aż masa jajeczna się całkowicie zetnie.
[15 minut w 180*C]
Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika.
Trzeba zaglądać w trakcie pieczenia.