Składniki :
- 20 skrzydełek z kurczaka
- 4 łyżki ulubionego miodu
- łyżeczka drobno utartego imbiru
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- płaska łyżeczka soli
- pieprz do smaku
- szczypta płatków chili
- łyżka posiekanej kolendry
- 2 łyżki oleju sezamowego
Wykonanie :
Miód lekko podgrzać a następnie połączyć z olejem, sosem sojowym, chili, imbirem, kolendrą, solą i pieprzem. W tak przygotowaną marynatę włożyć skrzydełka, dokładnie wymieszać i odstawić na 3h. Następnie rozgrzać piekarnik na funkcji grill do 200 stopni i ułożyć skrzydełka na kratce. Piec 15 minut na złoty kolor. Sprawdzić czy mięso jest gotowe – w razie konieczności piec jeszcze chwilę do pożądanej miękkości mięsa. Podawać z ryżem wymieszanym z pędami bambusa.