Składniki :
- 4 papryki w różnych kolorach
- ugotowana 1 szklanka ryżu jaśminowego
- tarty ser mozzarella
- pół piersi z kurczaka
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka, chili w płatkach
- łyżka masła
- groszek konserwowy [około pół puszki]
- kukurydza [około pół puszki]
- olej kokosowy
Wykonanie :
Mięso pokroić w drobną kostkę, przyprawić wszystkimi przyprawami i odstawić na pół godziny do marynowania. Rozgrzać olej kokosowy na patelni i usmażyć na rumiano kurczaka. Ryż ugotować klasycznie w osolonej wodzie i wymieszać z kurczakiem, zieleniną, groszkiem i kukurydzą a następnie użyć papryk jako miseczek i nafaszerować je ryżem z kurczakiem i warzywami. Posypać mozzarellą, zawinąć wierzchy szczelnie i zapiekać paprykę 15 minut w 180*C. Podawać na ciepło i zimno jako sałatka.