Składniki :

  • 4 papryki w różnych kolorach
  • ugotowana 1 szklanka ryżu jaśminowego
  • tarty ser mozzarella
  • pół piersi z kurczaka
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka, chili w płatkach
  • łyżka masła
  • groszek konserwowy [około pół puszki]
  • kukurydza [około pół puszki]
  • olej kokosowy

Wykonanie :

Mięso pokroić w drobną kostkę, przyprawić wszystkimi przyprawami i odstawić na pół godziny do marynowania. Rozgrzać olej kokosowy na patelni i usmażyć na rumiano kurczaka. Ryż ugotować klasycznie w osolonej wodzie i wymieszać z kurczakiem, zieleniną, groszkiem i kukurydzą a następnie użyć papryk jako miseczek i nafaszerować je ryżem z kurczakiem i warzywami. Posypać mozzarellą, zawinąć wierzchy szczelnie i zapiekać paprykę 15 minut w 180*C. Podawać na ciepło i zimno jako sałatka.