Składniki :
- 0,3 kg mielonego mięsa z kurczaka
- 0,3 kg mielonej wołowiny
- 0,2 kg mielonej wieprzowiny
- 1 duża cebula drobno posiekana
- 1 łyżeczka utartego imbiru
- 0,2 kg pieczarek bardzo drobno posiekanych
- olej z chili
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- sól, pieprz, płatki chili
- 5 przeciśniętych ząbków czosnku
- 1 duża sałata lodowa
- mąka kukurydziana
Wykonanie :
Na oleju z chili wysmażyć cebulę z czosnkiem a następnie dodać pieczarki i smażyć całość razem aż grzyby puszczą płyn. Całość smażyć tak długo aż płyn odparuje i dodać mięsa. Smażyć wszystko na rumiano z dodatkiem wszystkich przypraw, sosów i imbiru. Sprawdzić smak, doprawić wedle gustu i lekko zaciągnąć wodą z mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną by farsz był zwarty. Sałatę rozdzielić na duże liście i do każdego nakładać farsz i tak serwować jako przystawkę.