Składniki :

  • 0,3 kg mielonego mięsa z kurczaka
  • 0,3 kg mielonej wołowiny
  • 0,2 kg mielonej wieprzowiny
  • 1 duża cebula drobno posiekana
  • 1 łyżeczka utartego imbiru
  • 0,2 kg pieczarek bardzo drobno posiekanych
  • olej z chili
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • sól, pieprz, płatki chili
  • 5 przeciśniętych ząbków czosnku
  • 1 duża sałata lodowa
  • mąka kukurydziana

Wykonanie :

Na oleju z chili wysmażyć cebulę z czosnkiem a następnie dodać pieczarki i smażyć całość razem aż grzyby puszczą płyn. Całość smażyć tak długo aż płyn odparuje i dodać mięsa. Smażyć wszystko na rumiano z dodatkiem wszystkich przypraw, sosów i imbiru. Sprawdzić smak, doprawić wedle gustu i lekko zaciągnąć wodą z mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną by farsz był zwarty. Sałatę rozdzielić na duże liście i do każdego nakładać farsz i tak serwować jako przystawkę.