Składniki :
- -> mięso mielone (ilość mięsa o połowę mniejsza niż ziemniaków)
- -> pęczek natki pietruszki
- -> pęczek koperku
- -> pęczek rzodkiewki
- -> sałata masłowa
- -> zielony ogórek wąż
- -> 5 ząbków czosnku
- -> młode ziemniaki (tak młode by nadawały się do jedzenia w skórce)
- -> 3 spore cebule
- -> masło
- -> oliwa z oliwek
- -> sos sałatkowy koperkowo-ziołowy i paprykowy
Wykonanie :
Ziemniaki ugotować w skórce,odcedzić,dodać posiekany koperek. Mięso usmażyć na maśle i oliwie z posiekanym czosnkiem i cebulą (czosnek i cebulę podsmażyć wcześniej przed dodaniem mięsa na rumiano),przyprawić do smaku : solą,pieprzem,papryką czerwoną słodką i curry. Dodać posiekaną natkę pietruszki a następnie całość dodać do ziemniaków i potrząsając – wymieszać dokładnie. Składniki na sałatkę pokroić dowolnie,ogórka pozbawić pestek i przyprawić wcześniej rozmieszanym sosem sałatkowym (połączyć oba sosy ze sobą,dodać oliwę,wodę i pieprz)