Składniki :
- opakowanie krewetek koktajlowych
- opakowanie krewetek tygrysich
- opakowanie łososia wędzonego
- czerwony kawior
- koperek 1 łyżeczka
- natka pietruszki 1 łyżeczka
- żelatyna
- 10 paluszków krabowych
- sok z cytryny
- kilka łyżek śmietany 18%
- 4 szklanki rosołu drobiowego przecedzonego
- sól, pieprz
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- pół szklanki białego wytrawnego wina
Wykonanie :
W rosole z winem i czosnkiem ugotować krewetki koktajlowe i tygrysie, następnie te większe wyjąć. Dodać paluszki krabowe, przyprawić całość, dodać połowę wędzonego łososia, śmietanę, żelatynę i całość zmiksować na gładko. Na koniec wmieszać posiekaną zieleninę. Do małych miseczek (najlepiej ze zwężeniem u spodu dla lepszego efektu) wkładać trochę kawioru na spód, po jednej krewetce tygrysiej i po kawałku wędzonego łososia a następnie uzupełnić resztę miseczki musem. Odstawić do lodówki na kilka godzin by całość się ścięła. Podawać pokropione sokiem cytrynowym.