Składniki :
- usmażone klasyczne naleśniki [tyle ile planowanych porcji]
- puszka tuńczyka
- opakowanie szynki parmeńskiej
- 1 awokado
- natka pietruszki
- czarne oliwki
- ser feta
- 10 małych pomidorków
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka masła
- łyżka oliwy
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- 1 mała czerwona cebula
Wykonanie :
1 wersja : z awokado, soli, soku cytrynowego, czosnku, oliwy zrobić guacamole i posmarować nim naleśniki. Ułożyć plastry szynki, pokrojone pomidorki i zawinąć w rulony lub złożyć dowolnie.
2 wersja : na maśle podsmażyć cebulę i tuńczyka z dodatkiem soli i pieprzu. Ułożyć na naleśnikach, dodać oliwki, ser, posiekana natkę i zawijać lub składać. Podawać od razu.