Składniki :

  • usmażone klasyczne naleśniki [tyle ile planowanych porcji]
  • puszka tuńczyka
  • opakowanie szynki parmeńskiej
  • 1 awokado
  • natka pietruszki
  • czarne oliwki
  • ser feta
  • 10 małych pomidorków
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżeczka masła
  • łyżka oliwy
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 1 mała czerwona cebula

Wykonanie :

1 wersja : z awokado, soli, soku cytrynowego, czosnku, oliwy zrobić guacamole i posmarować nim naleśniki. Ułożyć plastry szynki, pokrojone pomidorki i zawinąć w rulony lub złożyć dowolnie.
2 wersja : na maśle podsmażyć cebulę i tuńczyka z dodatkiem soli i pieprzu. Ułożyć na naleśnikach, dodać oliwki, ser, posiekana natkę i zawijać lub składać. Podawać od razu.