Składniki :

  • 6 usmażonych klasycznych cienkich naleśników
  • 1 opakowanie sera gorgonzola
  • 1 cebula
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • sól, pieprz
  • opakowanie szpinaku
  • 1/3 szklanki tartego parmezanu
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • łyżeczka masła

Wykonanie :

Na maśle wysmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem i dodać do smażenia szpinak. Smażyć całość z dodatkiem soli i pieprzu często mieszając aż szpinak będzie gotowy. Przygotowanym farszem faszerować naleśniki i zwijać w koperty lub ciasne rulony. W rondelku rozpuścić sery ze śmietaną, mascarpone często mieszając. Sprawdzić smak, doprawić do smaku i tak przygotowanym sosem polać naleśniki i od razu podawać.