Składniki :

Na ciasto :

  • 3 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • szklanka śmietany 12%
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • płaska łyżeczka soli
  • mleko do rozprowadzenia ciasta [ilość na oko-tak, by ciasto było gęste ale nadal trochę lejące]

Farsz :

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • pół główki białej kapusty
  • sól, pieprz, słodka papryka, curry, rozmaryn, majeranek, przyprawa do wieprzowiny, przyprawa do gyrosa, pieprz ziołowy
  • masło
  • olej

Wykonanie :

Składniki na farsz posiekać i smażyć razem 20 minut cały czas mieszając, dość mocno przyprawić do smaku.
Odstawić na bok.
Składniki na ciasto wymieszać i zmiksować blenderem.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać połowę ciasta, włożyć cały farsz a na wierzch wylać resztę ciasta.
Piec w 200*C przez 40 minut na jasno-brązowo.
edjkhndsdnshdksjkdbns