Składniki :
- 1 pierś z kurczaka pokrojona na cienkie płaty
- świeża kolendra
- mała puszka ananasów
- 10 pomidorków koktajlowych
- łyżeczka oleju kokosowego
Marynata do kurczaka :
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól
- płatki chili
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka soku z puszki po ananasach
Wykonanie :
Na początku należy przygotować marynatę i zamarynować w niej mięso przez 2h. Następnie na oleju kokosowym wysmażyć mięso na rumiano z obu stron a pod koniec smażenia dodać marynatę i dusić kilka minut. Mięso wyjąć i pokroić w ukośne plasterki. Marynatę przecedzić i dodać do niej pokrojonego w kostkę ananasa. Na półmisku rozłożyć pokrojone na połówki pomidorki, zalać i wymieszać całość ananasem z marynatą, wyłożyć pokrojone mięso i przybrać kolendrą.