Składniki :
- 400 g sznycli ze schabu
- 1 mango
- papryczka chili
- pęczek kolendry
- oliwa
- sól, pieprz, curry, liść laurowy
- 3 łyżki soku z cytryny
- 200 ml mleczka kokosowego
- 250 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
Wykonanie :
Mięso pokroić na połówki i na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso z obu stron a następnie posolić, dodać pieprz, curry i zdjąć z ognia.
Mango po obraniu pokroić w plasterki równej grubości.
Zrobić sos – mango i liść laurowy podsmażyć na tłuszczu po smażeniu mięsa i skropić obficie sokiem cytrynowym.
Dodać łyżkę curry, dokładnie wymieszać i zasmażyć.
Podlać bulionem i mleczkiem kokosowym.
Gotować 2 minuty.
Przyprawić, dodać posiekaną chili i kolendrę.
Sznycle włożyć w sos i zagrzać wszystko razem.
Podawać z makaronem ryżowym.