- sos chiński chow mein (biedronka)
- sos chiński curry (biedronka)
- puszka pędów bambusa
- schab bez kości
- makaron ryżowy
- natka pietruszki
- 5 ząbków czosnku
- biała część pora
- czerwona papryka
- pieczarki
- sól,pieprz,chili
Wykonanie :
makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Schaba pokroić na cienkie plastereczki,przyprawić solą,pieprzem i chili i smażyć na ostrym ogniu,dodać odcedzonego bambusa,posiekanego pora i paprykę i posiekany drobno czosnek. Podsmażyć,dodać posiekane pieczarki i dalej mieszając smażyć na ostrym ogniu przez 15 minut. Dodać po 3 łyżki z każdego sosu,smażyć cały czas mieszając przez 5 minut,posmakować,ewentualnie przyprawić do smaku lub dodać jeszcze sosów. Podawać z makaronem posypane natką pietruszki.