Składniki :

  • sos chiński chow mein (biedronka)
  • sos chiński curry (biedronka)
  • puszka pędów bambusa
  • schab bez kości
  • makaron ryżowy
  • natka pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • biała część pora
  • czerwona papryka
  • pieczarki
  • sól,pieprz,chili

Wykonanie :

makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Schaba pokroić na cienkie plastereczki,przyprawić solą,pieprzem i chili i smażyć na ostrym ogniu,dodać odcedzonego bambusa,posiekanego pora i paprykę i posiekany drobno czosnek. Podsmażyć,dodać posiekane pieczarki i dalej mieszając smażyć na ostrym ogniu przez 15 minut. Dodać po 3 łyżki z każdego sosu,smażyć cały czas mieszając przez 5 minut,posmakować,ewentualnie przyprawić do smaku lub dodać jeszcze sosów. Podawać z makaronem posypane natką pietruszki.