• 2 szklanki kuskusu zalane wrzątkiem 2cm nad linię i wymieszane z : 2 łyżkami oliwy chili, 1 łyżeczką masła, 2 przeciśniętymi ząbkami czosnku, sokiem z 1 cytryny, solą, pieprzem, posiekaną papryczką chili, połową pęczka posiekanej kolendry, połową puszki rozdrobnionych pomidorów, 1 łyżką oleju z kiszonego mango, 1 łyżeczką przyprawą do biriani.
  • 2 filety z dorsza przyprawione solą i pieprzem i wysmażone na rumiano na maśle
  • 2 szklanki ugotowanej fasolki szparagowej
  • 2 szklanki mrożonego groszku ugotowanego
  • 1 opakowanie dużych krewetek usmażonych na maśle po smażeniu dorsza z dodatkiem cytryny, przypraw i czosnku
  • pół pęczka kolendry do podania

Kuskus odstawić na bok zgodnie z czasem przygotowania na opakowaniu. Następnie wyłożyć go na półmisek i wymieszać delikatnie z ugotowanymi warzywami a następnie przybrać smażonym dorszem i krewetkami oraz resztą kolendry.