Składniki :
- 1 czerwona cebula
- oliwa z oliwek
- seler naciowy – 1 łodyga
- 2 małe papryczki chili
- pierś z kurczaka
- czosnek – 3 ząbki
- 2 puszki pomidorów w kawałkach
- 2 kostki rosołowe mięsne
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- ryż
- czerwona papryka
- żółta papryka
- zielona papryka
- natka pietruszki
- sól, pieprz, czubryca czerwona i zielona, papryka słodka i ostra, curry, przyprawa do kurczaka
Wykonanie :
Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać drobno posiekane papryki, posiekaną łodygę selera, chili i smażyć wszystko cały czas mieszając by czosnek się nie przypalił.
Dodać pomidory, posiekaną natkę pietruszki i zalać całość wodą [tyle wody ile ma być zupy ale nie mniej niż 2l]
Kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić curry, przyprawą do kurczaka, paprykami i usmażyć na rumiano.
Dodać do zupy.
Zupę przyprawić wszystkimi pozostałymi przyprawami, kostkami rosołowymi i gotować na średnim ogniu 20 minut.
Na koniec gotowania dodać fasolę i kukurydzę.
Pogotować jeszcze 5 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem.