Składniki :
- małe opakowanie krążków kalmarów
- małe opakowanie średnich krewetek
- małe opakowanie małży
- 1 filet z dorsza pokrojony w grubą kostkę
- ryż jaśminowy do podania
- puszka mleka kokosowego
- olej kokosowy
- mąka ziemniaczana
Marynata :
- 1 mała posiekana drobno cebulka
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- 2 łyżki zielonej pasty curry
- odrobina zbitej trawy cytrynowej
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka utartego imbiru
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- płaska łyżeczka chili w płatkach
Wykonanie :
Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą, lekko podgrzać a następnie wymieszać ze wszystkimi owocami morza i na oleju kokosowym szybko podsmażyć. Zalać mleczkiem kokosowym i dusić kilka minut. Zaciągnąć sos mąką i zagotować. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić. Podawać z ryżem.