Składniki :

  • małe opakowanie krążków kalmarów
  • małe opakowanie średnich krewetek
  • małe opakowanie małży
  • 1 filet z dorsza pokrojony w grubą kostkę
  • ryż jaśminowy do podania
  • puszka mleka kokosowego
  • olej kokosowy
  • mąka ziemniaczana

Marynata :

  • 1 mała posiekana drobno cebulka
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 łyżki zielonej pasty curry
  • odrobina zbitej trawy cytrynowej
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka utartego imbiru
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • płaska łyżeczka chili w płatkach

Wykonanie :

Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą, lekko podgrzać a następnie wymieszać ze wszystkimi owocami morza i na oleju kokosowym szybko podsmażyć. Zalać mleczkiem kokosowym i dusić kilka minut. Zaciągnąć sos mąką i zagotować. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić. Podawać z ryżem.