Składniki :
- 2 opakowania krewetek koktajlowych
- opakowanie małży lub kalmarów w krążkach
- opakowanie placków tortilli
- 1 utarta marchewka
- pęczek kolendry
- szklanka śmietany
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- sól, pieprz, płatki chili
- szczypiorek
- 1 zielony ogórek
- łyżka masła
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- sałata lodowa
- czerwona cebula
Wykonanie :
Na maśle wysmażyć wszystkie owoce morza z dodatkiem soli, sosów, 2 ząbków czosnku posiekanych drobno, chili, soku z limonki. Do śmietany dodać pozostałe 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1 łyżkę sosu słodko-kwaśnego i sól. Na plackach tortilli smarować śmietanowy sos, kłaść posiekaną sałatkę lub całe liście, posiekaną dowolnie cebulę, ogórka pokrojonego w kostkę, długie kawałki szczypiorku, posiekaną kolendrę, marchewkę a na koniec owoce morza w sosie. Całość ciasno zawijać i od razu podawać.