Składniki :

  • 2 opakowania krewetek koktajlowych
  • opakowanie małży lub kalmarów w krążkach
  • opakowanie placków tortilli
  • 1 utarta marchewka
  • pęczek kolendry
  • szklanka śmietany
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki sosu słodko-kwaśnego
  • sól, pieprz, płatki chili
  • szczypiorek
  • 1 zielony ogórek
  • łyżka masła
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • sałata lodowa
  • czerwona cebula

Wykonanie :

Na maśle wysmażyć wszystkie owoce morza z dodatkiem soli, sosów, 2 ząbków czosnku posiekanych drobno, chili, soku z limonki. Do śmietany dodać pozostałe 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1 łyżkę sosu słodko-kwaśnego i sól. Na plackach tortilli smarować śmietanowy sos, kłaść posiekaną sałatkę lub całe liście, posiekaną dowolnie cebulę, ogórka pokrojonego w kostkę, długie kawałki szczypiorku, posiekaną kolendrę, marchewkę a na koniec owoce morza w sosie. Całość ciasno zawijać i od razu podawać.