Składniki :
- 6 dużych ziemniaków [po dwa na paczuszkę]
- 3 15-centymetrowe kawałki cienkiej kiełbasy dobrej jakości
- 2 marchewki
- 3 cebule
- 3 kolorowe papryki
- 3 pomidory
- olej z chili
- sól, pieprz, curry
Wykonanie :
Ziemniaki pokroić w grube plasterki, przyprawić wszystkimi przyprawami i wymieszać z małą ilością oleju. Kiełbasę pokroić w plasterki razem z marchewką i cebulą. Papryki pokroić w paski. Pomidory pokroić w grubą kostkę. Rozłożyć folię aluminiową, włożyć na każdy kawałek po jednym pokrojonym ziemniaku, kiełbasie i pozostałych warzywach [rozdzielić wszystkie warzywa po paczuszkach po równo tak, by w każdej były takie same składniki w tych samych ilościach], do każdej paczuszki dodać jeszcze trochę soli i pieprzu, zawinąć szczelnie i piec na grillu.