Składniki :

  • 6 dużych ziemniaków [po dwa na paczuszkę]
  • 3 15-centymetrowe kawałki cienkiej kiełbasy dobrej jakości
  • 2 marchewki
  • 3 cebule
  • 3 kolorowe papryki
  • 3 pomidory
  • olej z chili
  • sól, pieprz, curry

Wykonanie :

Ziemniaki pokroić w grube plasterki, przyprawić wszystkimi przyprawami i wymieszać z małą ilością oleju. Kiełbasę pokroić w plasterki razem z marchewką i cebulą. Papryki pokroić w paski. Pomidory pokroić w grubą kostkę. Rozłożyć folię aluminiową, włożyć na każdy kawałek po jednym pokrojonym ziemniaku, kiełbasie i pozostałych warzywach [rozdzielić wszystkie warzywa po paczuszkach po równo tak, by w każdej były takie same składniki w tych samych ilościach], do każdej paczuszki dodać jeszcze trochę soli i pieprzu, zawinąć szczelnie i piec na grillu.