Składniki :

  • 8 pałek z kurczaka
  • 8 plasterków wędzonego boczku

Marynata :

  • pół łyżeczki przyprawy do mięsa z grilla
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • sól do smaku
  • płaska łyżeczka mielonych płatków chili
  • pół łyżeczki zataru
  • pół łyżeczki sumaku
  • sok z 1 cytryny
  • płaska łyżeczka wędzonej papryki
  • płaska łyżeczka curry
  • 7 łyżek oleju

Wykonanie :

Składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą a następnie natrzeć nią mięso i pozostawić do marynowania na noc w lodówce. Mięso wyjąć z lodówki przed grillowaniem na 4h przed. Pałki z kurczaka owijać ciasno boczkiem i grillować na średnim ogniu po boku grilla często odwracając mięso. Najsmaczniejsze mięso wyjdzie z grilla z pokrywą.