Składniki :
- 8 pałek z kurczaka
- 8 plasterków wędzonego boczku
Marynata :
- pół łyżeczki przyprawy do mięsa z grilla
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- sól do smaku
- płaska łyżeczka mielonych płatków chili
- pół łyżeczki zataru
- pół łyżeczki sumaku
- sok z 1 cytryny
- płaska łyżeczka wędzonej papryki
- płaska łyżeczka curry
- 7 łyżek oleju
Wykonanie :
Składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą a następnie natrzeć nią mięso i pozostawić do marynowania na noc w lodówce. Mięso wyjąć z lodówki przed grillowaniem na 4h przed. Pałki z kurczaka owijać ciasno boczkiem i grillować na średnim ogniu po boku grilla często odwracając mięso. Najsmaczniejsze mięso wyjdzie z grilla z pokrywą.