Składniki :
- 10 pałek z kurczaka lub 5 udek podzielonych na pół
- olej do wysmarowania naczynia do pieczenia mięsa
- 2 cm utartego imbiru
- 1 duża biała cebula pokrojona w prążki
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 mała świeża posiekana drobno papryczka chili
- mały kawałek pora pokrojony w cienkie prążki
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- sól, pieprz
Wykonanie :
Mięso przyprawić solą, pieprzem i sosami, dodać pokrojone chili, cebulę, pora i imbir i po wymieszaniu całości odstawić do marynowania na 12h. Mięso odsączyć z marynaty i piec w 180*C przez 40 minut co jakiś czas podlewając marynatą [marynatę po wyjęciu mięsa zmiksować na gładki krem i podlać wodą by była rzadka i dobra do podlewania mięsa] aż mięso nabierze brązowo-złocistego koloru. Podawać z frytkami i surówkami.