Składniki :

  • – 20 dag gotowanego mięsa (najsmaczniejsza jest wołowina z rosołu, polecam)
  • – 15 dag pieczarek
  • – pół suchej bułki
  • – pół szklanki bulionu wołowego – najlepiej bulionu – rosołu po gotowaniu wołowiny
  • – 2 czerwone cebule
  • – 2 łyżki masła
  • – pół pęczka natki pietruszki
  • – sól, pieprz, odrobina pieprzu cayenne

Wykonanie :

Bułkę namoczyć w bulionie wołowym, pieczarki i cebulę drobno posiekać i dusić na połowie masła. Wołowinę najlepiej zmielić w maszynce do mięsa lub w malakserze razem z odciśniętą z bulionu bułką, ostudzonymi pieczarkami i cebulą. Dodać resztę masła, posiekaną drobniutko zieleninę i przyprawy i całość bardzo dokładnie mieszamy.

Rewelacyjne rozwiązanie na przystawkę na imprezie – na toście, na kanapce, w sałacie lodowej lub jako farsz w białku jajka.