Składniki :
- – 20 dag gotowanego mięsa (najsmaczniejsza jest wołowina z rosołu, polecam)
- – 15 dag pieczarek
- – pół suchej bułki
- – pół szklanki bulionu wołowego – najlepiej bulionu – rosołu po gotowaniu wołowiny
- – 2 czerwone cebule
- – 2 łyżki masła
- – pół pęczka natki pietruszki
- – sól, pieprz, odrobina pieprzu cayenne
Wykonanie :
Bułkę namoczyć w bulionie wołowym, pieczarki i cebulę drobno posiekać i dusić na połowie masła. Wołowinę najlepiej zmielić w maszynce do mięsa lub w malakserze razem z odciśniętą z bulionu bułką, ostudzonymi pieczarkami i cebulą. Dodać resztę masła, posiekaną drobniutko zieleninę i przyprawy i całość bardzo dokładnie mieszamy.
Rewelacyjne rozwiązanie na przystawkę na imprezie – na toście, na kanapce, w sałacie lodowej lub jako farsz w białku jajka.