Składniki :

  • ciasto drożdżowe [klasyczne, np. jak na pizzę]
  • pieczarki
  • mięso mielone
  • cebula
  • natka pietruszki
  • jajko do posmarowania
  • sól, pieprz, czubryca czerwona, curry, czerwona słodka i ostra papryka

Wykonanie :
Pieczarki pokroić dowolnie razem z cebulą i natką pietruszki, przyprawić, dodać mięso i całość smażyć a następnie dusić pod przykryciem.
[Ilość składników zależna od upodobań i planowanych ilości pasztecików]
Ciasto rozwałkować na szeroki i długi płat po czym faszerować przestudzonym farszem mięsno-pieczarkowym i zawijać w jeden długi rulon.
Ciąć na mniejsze kawałki – paszteciki i układać na pergaminie na blaszce z piekarnika.
Wszystkie paszteciki posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika.Paszteciki piec w 180*C tak długo, aż ciasto będzie przepieczone i rumiane na wierzchu.