• 1 włoska kapusta
  • 2 brokuły
  • 2 pory
  • sól, pieprz
  • 5 szklanek mocnego rosołu drobiowego do ugotowania warzyw
  • 4 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół szklanki koperku
  • pół szklanki kaszy manny
  • 1 czubata łyżka masła
  • 2 jajka

Kapustę poszatkować drobno, brokuły podzielić na małe różyczki i całość ugotować w rosole. Odcedzić na sitku. Pory posiekać i usmażyć z czosnkiem na maśle. Kaszę mannę namoczyć w bulionie po gotowaniu warzyw. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagnieść widelcem lub zblendować na gładko blenderem. Doprawić do smaku, dodać jajka, posiekaną zieleninę, wymieszać, przelać do formy keksowej i piec w 180*C przez 45 minut z termoobiegiem. Podawać na ciepło i zimno jako przystawka.