Składniki :
- 1 włoska kapusta
- 2 brokuły
- 2 pory
- sól, pieprz
- 5 szklanek mocnego rosołu drobiowego do ugotowania warzyw
- 4 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- pół szklanki koperku
- pół szklanki kaszy manny
- 1 czubata łyżka masła
- 2 jajka
Wykonanie :
Kapustę poszatkować drobno, brokuły podzielić na małe różyczki i całość ugotować w rosole. Odcedzić na sitku. Pory posiekać i usmażyć z czosnkiem na maśle. Kaszę mannę namoczyć w bulionie po gotowaniu warzyw. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagnieść widelcem lub zblendować na gładko blenderem. Doprawić do smaku, dodać jajka, posiekaną zieleninę, wymieszać, przelać do formy keksowej i piec w 180*C przez 45 minut z termoobiegiem. Podawać na ciepło i zimno jako przystawka.