Składniki :

Na naleśniki :

  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 2 jajka
  • olej
  • szczypta soli

Na farsz :

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki oliwy
  • sos sojowy
  • sól,pieprz

Wykonanie :

Z podanych składników przygotować ciasto na naleśniki. Smażyć naleśniki na oleju na rumiano.
Kapustę drobno poszatkować i zalać wrzątkiem. Zagotować i odlać.
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę,dodać kapustę i pozostałe warzywa starte na tarce o grubych oczkach. Doprawić do smaku i dusić pod przykryciem do miękkości składników.
Farsz nakładać na naleśniki i zawijać krokiety.
Podawać podgrzane na patelni.