Składniki :
Na naleśniki :
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody mineralnej
- 2 jajka
- olej
- szczypta soli
Na farsz :
- 50 dag kiszonej kapusty
- 1 cebula
- 1 por
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 2 łyżki oliwy
- sos sojowy
- sól,pieprz
Wykonanie :
Z podanych składników przygotować ciasto na naleśniki. Smażyć naleśniki na oleju na rumiano.
Kapustę drobno poszatkować i zalać wrzątkiem. Zagotować i odlać.
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę,dodać kapustę i pozostałe warzywa starte na tarce o grubych oczkach. Doprawić do smaku i dusić pod przykryciem do miękkości składników.
Farsz nakładać na naleśniki i zawijać krokiety.
Podawać podgrzane na patelni.