Składniki :
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- szklanka śmietanki 30%
- łyżeczka koperku
- marynowany pieprz do podania
- łyżeczka pasty krewetkowej
- łyżeczka masła
- sól, pieprz, chili do smaku
- sok z cytryny
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę na złoto, dodać czosnek, podrumienić, następnie dodać pastę krewetkową, doprawić solą, pieprzem i chili a następnie dodać odsączoną z zalewy rybę. Smażyć całość razem na średnim ogniu kilka minut a następnie dodać śmietankę, koperek, sok cytrynowy i dusić na małym ogniu kilka minut. Sprawdzić smak, doprawić do smaku w razie potrzeby a następnie wymieszać z gorącym makaronem prosto z gotowania. Podawać z marynowanym pieprzem.