Składniki :

  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka śmietanki 30%
  • łyżeczka koperku
  • marynowany pieprz do podania
  • łyżeczka pasty krewetkowej
  • łyżeczka masła
  • sól, pieprz, chili do smaku
  • sok z cytryny

Wykonanie :

Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę na złoto, dodać czosnek, podrumienić, następnie dodać pastę krewetkową, doprawić solą, pieprzem i chili a następnie dodać odsączoną z zalewy rybę. Smażyć całość razem na średnim ogniu kilka minut a następnie dodać śmietankę, koperek, sok cytrynowy i dusić na małym ogniu kilka minut. Sprawdzić smak, doprawić do smaku w razie potrzeby a następnie wymieszać z gorącym makaronem prosto z gotowania. Podawać z marynowanym pieprzem.