Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 1 biała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • mix ziół [dowolny]
  • sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, curry, przyprawa do kurczaka
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki wody [mniej więcej]
  • olej
  • ser w plasterkach.

Wykonanie :

Z mąki, proszku do pieczenia, szczypty soli i wody zagnieść ciasto, rozklepać, można rozwałkować a następnie na rozgrzanym oleju smażyć z obu stron na złoto-brązowo.
Odsączyć na papierowych ręcznikach.
Mięso pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić solą, pieprzem, curry, paprykami i przyprawą do drobiu i usmażyć na rumiano.
Dodać pokrojoną cebulę z czosnkiem, chwilę razem smażyć cały czas mieszając, dodać zioła, pokrojone pomidory i paprykę i razem dusić kilka minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Upieczone piadiny rozkroić jak bułkę, na spód położyć plaster sera, na to farsz z kurczakiem i drugi plaster sera.
Przykryć wierzchem i podawać.
IMG_20160830_195812IMG_20160830_195819IMG_20160830_195830