Składniki :
- 1 pierś z kurczaka
- 2 pomidory
- 1 papryka czerwona
- 1 biała cebula
- 3 ząbki czosnku
- mix ziół [dowolny]
- sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, curry, przyprawa do kurczaka
- szklanka mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki wody [mniej więcej]
- olej
- ser w plasterkach.
Wykonanie :
Z mąki, proszku do pieczenia, szczypty soli i wody zagnieść ciasto, rozklepać, można rozwałkować a następnie na rozgrzanym oleju smażyć z obu stron na złoto-brązowo.
Odsączyć na papierowych ręcznikach.
Mięso pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić solą, pieprzem, curry, paprykami i przyprawą do drobiu i usmażyć na rumiano.
Dodać pokrojoną cebulę z czosnkiem, chwilę razem smażyć cały czas mieszając, dodać zioła, pokrojone pomidory i paprykę i razem dusić kilka minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Upieczone piadiny rozkroić jak bułkę, na spód położyć plaster sera, na to farsz z kurczakiem i drugi plaster sera.
Przykryć wierzchem i podawać.