Składniki :

  • 3 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 namoczona w rosole czerstwa bułka
  • 0,5 kg mielonej wieprzowiny
  • 0,5 kg mielonej wołowiny
  • natka pietruszki
  • masło
  • 3 jajka
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa wołowego i drogowego, przyprawa węgierska
  • żółta, zielona i czerwona papryka

Wykonanie :

Cebule drobno posiekać razem z paprykami i czosnkiem, dodać sól i pieprz i smażyć na maśle aż warzywa zmiękną. Do mięsa dodać wcześniej namoczoną i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy, usmażone i ostudzone warzywa, natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszać. Mięsną masę rozłożyć płasko na blaszce do pieczenia na papierze lub folii aluminiowej i piec w piekarniku 20-30 minut w 200*C. Podawać do sałatek.