Składniki :
- 3 cebule
- 6 ząbków czosnku
- 1 namoczona w rosole czerstwa bułka
- 0,5 kg mielonej wieprzowiny
- 0,5 kg mielonej wołowiny
- natka pietruszki
- masło
- 3 jajka
- sól, pieprz, przyprawa do mięsa wołowego i drogowego, przyprawa węgierska
- żółta, zielona i czerwona papryka
Wykonanie :
Cebule drobno posiekać razem z paprykami i czosnkiem, dodać sól i pieprz i smażyć na maśle aż warzywa zmiękną. Do mięsa dodać wcześniej namoczoną i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy, usmażone i ostudzone warzywa, natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszać. Mięsną masę rozłożyć płasko na blaszce do pieczenia na papierze lub folii aluminiowej i piec w piekarniku 20-30 minut w 200*C. Podawać do sałatek.