Składniki :

  • 2 grube plastry karkówki z kością
  • 10 średnich ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 4 duże czerwone cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 por
  • olej

Przyprawy do warzyw :

  • sól,pieprz,przyprawa do grilla,przyprawa do ziemniaków,przyprawa z kolendrą w składzie np do steków (bardzo smaczna w młynku z lidla)

Przyprawy do mięsa :

  • sól,pieprz,sos teryiaki,przyprawa do steków(ta w młynku z lidla),kolendra

Wykonanie :

Mięso zamarynować i odstawić do lodówki na 2h. Wyjąć,obsmażyć na oleju na rumiano z obu stron,podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Warzywa pokroić dowolnie,przyprawić,dodać olej,wymieszać i piec na blasze w piekarniku w 180*C przez 40 minut a następnie włączyć termoobieg i dopiec na rumiano.
Mięso podzielić na części i podawać z warzywami.