Składniki :

  • 10 ząbków czosnku
  • 1 duży fenkuł
  • 3 marchewki
  • 4 pomidory
  • 4 cebule
  • 2 małe cukinie
  • oliwa
  • 3 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • zioła prowansalskie, oregano, tymianek, sól, pieprz

Wykonanie :

Fenkuł pokroić w mniejsze kawałki, marchewki w grube paski, pomidory przekroić na pół, cebule pokroić w grube plastry, papryki w grube paski, czosnek zostawić w całości, cukinie pokroić w plasterki. Oliwę wymieszać z ziołami, solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać ze wszystkimi warzywami [uważać, by pomidory były osadzone na dupkach czyli przekrojem ku górze] i w ten sposób przyprawione warzywa piec w piekarniku w 180*C co jakiś czas odwracając warzywa aż będą całkowicie miękkie.