Składniki :
- 10 ząbków czosnku
- 1 duży fenkuł
- 3 marchewki
- 4 pomidory
- 4 cebule
- 2 małe cukinie
- oliwa
- 3 czerwone papryki
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- zioła prowansalskie, oregano, tymianek, sól, pieprz
Wykonanie :
Fenkuł pokroić w mniejsze kawałki, marchewki w grube paski, pomidory przekroić na pół, cebule pokroić w grube plastry, papryki w grube paski, czosnek zostawić w całości, cukinie pokroić w plasterki. Oliwę wymieszać z ziołami, solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać ze wszystkimi warzywami [uważać, by pomidory były osadzone na dupkach czyli przekrojem ku górze] i w ten sposób przyprawione warzywa piec w piekarniku w 180*C co jakiś czas odwracając warzywa aż będą całkowicie miękkie.