• 2 udka z kurczaka
  • łapki kurze ? 10 sztuk
  • skrzydełka kurze ? 10 sztuk
  • mały kawałek wołowiny z kością
  • 2 opalone na czarno we frajerze cebule
  • 3 marchewki
  • 5 pietruszek
  • 2 pory
  • 1 duży seler
  • 4 główki czosnku
  • natka pietruszki
  • 4 liście laurowe, 4 ziela angielskie
  • sól, pieprz
  • ulubiony drobny makaron

Na blaszce ułożyć pokrojone wszystkie warzywa razem z czosnkiem, dodać mięso, całość obficie przyprawić solą i pieprzem a następnie piec w piekarniku w 200*C przez około 1h sprawdzając, czy nic się nie przypala. Całość powinna się ładnie zarumienić.

Następnie upieczone mięso i warzywa przełożyć do dużego garnka [przynajmniej 7 litrowego], zalać wodą, dodać przyprawy, opaloną cebulę i gotować na małym ogniu 3h. Po tym czasie sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności i podawać z makaronem i natką pietruszki.