Składniki :

  • ciasto drożdżowe [jak na pizzę lub na bułeczki, dowolne ulubione drożdżowe ciasto]
  • żółty ser
  • szynka [najlepiej przerośnięta tłuszczykiem]
  • pieczarki [ilość dowolna ale powinno ich być dość dużo bo powinny grać główne skrzypce w farszu]
  • cebula [tylko dla podkreślenia smaków więc nie za wiele]
  • sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, curry, kurkuma, chili
  • masło
  • jajko do posmarowania

Wykonanie :
Ser utrzeć na tarce o grubych oczkach lub zwyczajnie pokroić w grube plasterki.
Szynkę pokroić w długie paseczki.
Pieczarki i cebulę posiekać dowolnie i usmażyć na maśle z dodatkiem wszystkich przypraw.
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać, ewentualnie jeszcze dosolić i zawijać [zaklejać-metoda dowolna] w powycinane np. kwadraty z ciasta.
Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec na złoto w piekarniku w 180*C [grzanie góra i dół i termoobieg]