Składniki :
- ciasto drożdżowe [jak na pizzę lub na bułeczki, dowolne ulubione drożdżowe ciasto]
- żółty ser
- szynka [najlepiej przerośnięta tłuszczykiem]
- pieczarki [ilość dowolna ale powinno ich być dość dużo bo powinny grać główne skrzypce w farszu]
- cebula [tylko dla podkreślenia smaków więc nie za wiele]
- sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, curry, kurkuma, chili
- masło
- jajko do posmarowania
Wykonanie :
Ser utrzeć na tarce o grubych oczkach lub zwyczajnie pokroić w grube plasterki.
Szynkę pokroić w długie paseczki.
Pieczarki i cebulę posiekać dowolnie i usmażyć na maśle z dodatkiem wszystkich przypraw.
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać, ewentualnie jeszcze dosolić i zawijać [zaklejać-metoda dowolna] w powycinane np. kwadraty z ciasta.
Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec na złoto w piekarniku w 180*C [grzanie góra i dół i termoobieg]