Składniki :

  • 0,7 kg piersi z indyka pokrojonej w drobną kosteczkę
  • pół szklanki utartego parmezanu
  • szklanka śmietanki 36%
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżka masła
  • 1 mała cebulka
  • makaron wstążki
  • 1 średniej wielkości brokuł
  • 10 małych pieczarek
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz, odrobina papryki słodkiej i curry, pieprzu cytrynowego, bouquet garni – przyprawa kuchni francuskiej

Wykonanie :

Mięso przyprawić wszystkimi przyprawami a następnie razem z przeciśniętym czosnkiem,pokrojonymi grubo pieczarkami i posiekaną drobno cebulką usmażyć na maśle. Następnie podlać winem, śmietanką, dodać parmezan, natkę pietruszki, podgotowany w osolonej wodzie brokuł i dusić pod przykryciem 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić do smaku i podawać wymieszane dokładnie z ugotowanym wcześniej makaronem wstążki lub innym ulubionym.