Składniki :
- 0,7 kg piersi z indyka pokrojonej w drobną kosteczkę
- pół szklanki utartego parmezanu
- szklanka śmietanki 36%
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- łyżka masła
- 1 mała cebulka
- makaron wstążki
- 1 średniej wielkości brokuł
- 10 małych pieczarek
- szklanka białego wytrawnego wina
- sól, pieprz, odrobina papryki słodkiej i curry, pieprzu cytrynowego, bouquet garni – przyprawa kuchni francuskiej
Wykonanie :
Mięso przyprawić wszystkimi przyprawami a następnie razem z przeciśniętym czosnkiem,pokrojonymi grubo pieczarkami i posiekaną drobno cebulką usmażyć na maśle. Następnie podlać winem, śmietanką, dodać parmezan, natkę pietruszki, podgotowany w osolonej wodzie brokuł i dusić pod przykryciem 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić do smaku i podawać wymieszane dokładnie z ugotowanym wcześniej makaronem wstążki lub innym ulubionym.