Składniki :
- 1 duża pierś z kurczaka
- fasolka szparagowa [może być mrożona]
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- puszka pomidorów w kawałkach
- oliwa z oliwek
- zioła [dowolna ulubiona mieszanka np. zioła prowansalskie, oregano,tymianek, bazylia, rozmaryn itp.]
- papryka słodka, curry, sól, pieprz
- sok pomidorowy
- groszek z puszki
- ryż
- masło
Wykonanie :
Pierś ponacinać i natrzeć ziołami, oliwą, posiekanym lub przeciśniętym czosnkiem, przyprawami i odstawić do lodówki na 6h.
Na patelni usmażyć fasolkę, dodać cebulkę, groszek, ugotowany ryż i całość smażyć cały czas mieszając około 10 minut.
Dodać pomidory, przyprawy [ten sam zestaw co do marynowania mięsa], sok pomidorowy i dusić wszystko na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Mięso wyjąć i usmażyć na patelni np. w pergaminie i podawać z ryżowym sosem.