Składniki :

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • fasolka szparagowa [może być mrożona]
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • puszka pomidorów w kawałkach
  • oliwa z oliwek
  • zioła [dowolna ulubiona mieszanka np. zioła prowansalskie, oregano,tymianek, bazylia, rozmaryn itp.]
  • papryka słodka, curry, sól, pieprz
  • sok pomidorowy
  • groszek z puszki
  • ryż
  • masło

Wykonanie :

Pierś ponacinać i natrzeć ziołami, oliwą, posiekanym lub przeciśniętym czosnkiem, przyprawami i odstawić do lodówki na 6h.
Na patelni usmażyć fasolkę, dodać cebulkę, groszek, ugotowany ryż i całość smażyć cały czas mieszając około 10 minut.
Dodać pomidory, przyprawy [ten sam zestaw co do marynowania mięsa], sok pomidorowy i dusić wszystko na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Mięso wyjąć i usmażyć na patelni np. w pergaminie i podawać z ryżowym sosem.