Składniki :

  • – oliwa z oliwek
  • – plastry boczku wędzonego
  • – filety piersi z kurczaka (ilości wszystkich składników należy dopasować do planowanej ilości tostów)
  • – sól,pieprz
  • – sałata rzymska lub masłowa
  • – majonez light
  • – pomidor
  • – chleb tostowy
  • – musztarda ziarnista z gorczycą
  • – plasterki salami
  • – papryka czerwona i ostra,curry,przyprawa do gyrosa

Wykonanie :

Filety z piersi porozcinać tak,by powstały cienkie filety,przyprawić do smaku przyprawami,usmażyć na rumiano,przez chwilę podusić pod przykryciem by nie były zbyt suche,odstawić na bok do ostygnięcia. Na patelni bez tłuszczu podrumienić plasterki boczku, odstawić do ostygnięcia. Sałatę posiekać w paseczki,to samo z robić z plastrami salami,połączyć razem,wymieszać z majonezem. Pomidora pokroić w cieniutkie plasterki. Chleb opiec w tosterze,ostudzić. Co drugi chlebek posmarować to raz majonezem,to musztardą,cieniutko! Przygotowane składniki układać : chleb z musztardą,mieszanka sałaty z salami,filet kurczaka,kromka chleba z majonezem,boczek,pomidor,mieszanka sałaty z salami,chleb z musztardą. Kolejność smarowania i układania można dowolnie zmieniać,wedle uznania. Całość lekko docisnąć,ewentualnie przekroić w trójkąty,pospinać wykałaczkami(tymi większymi)by tosty się nie rozpadły.