Składniki :

  • 0,2 kg mielonej wołowiny
  • 0,3 kg mielonej wieprzowiny
  • mały kawałek boczku
  • sok pomidorowy z chili [w kartonie]
  • szklanka wytrawnego czerwonego wina
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • kilka listków bazylii
  • sól, pieprz, czerwona ostra i słodka papryka
  • makaron [dowolny ulubiony]

Wykonanie :
Boczek pokroić w paseczki i wraz z pozostałymi mięsami smażyć na ostrym ogniu cały czas mieszając.
Mięso przyprawić do smaku przyprawami, chwile mieszać po czym zalać winem i sokiem pomidorowym.Dodać posiekaną zieleninę, podsmażony z cebulą czosnek i całość dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut.
Na koniec ugotować makaron i wmieszać go w sos.