Składniki :
- mix sałat
- czerwona papryka
- czerwona mała cebulka
- ogórek wąż
- zielone oliwki
- kapary do podania
- małe żółte marynowane papryczki chili
- pieprz marynowany do podania
- 6 suszonych pomidorów
- 1 duża marchewka
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego
- 1 mała biała cebula
- 2 plastry wołowiny po 2cm grubości
- łyżka oleju po suszonych pomidorach
- łyżka oliwy chili
- sól, pieprz
- 1 filecik anchois
- łyżeczka musztardy
- łyżka soku cytrynowego
- 2 ząbki czosnku
Wykonanie :
Na początku należy zamarynować wołowinę we wszystkich sosach i odstawić na 3h na bok. Następnie należy zrobić dressing z oliwy, oleju, suszonych pomidorów, czosnku, musztardy, soli, pieprzu, soku cytrynowego i anchois. Wszystkie składniki należy dokładnie zblendować na gładki mus. Na talerzu rozłożyć wszystkie warzywa i sałaty dowolnie pokrojone [oprócz kaparów, małych chili , białej cebuli i pieprzu marynowanego]. Mięso smażyć razem z całą marynatą na ostrym ogniu często je obracając z dodatkiem posiekanej białej cebuli tak długo aż cebulka będzie zrumieniona a mięso przypieczone. Cały proces powinien zająć nie więcej niż 3 minuty. Następnie całą zawartość patelni zawinąć w grubą warstwę folii aluminiowej i odstawić na 10 minut. Po tym czasie mięso pokroić na grubsze plasterki i razem z cebulą rozłożyć na sałatce, która wcześniej jest polana dressingiem. Całość przybrać kaparami, papryczkami i pieprzem marynowanym.