Składniki :

  • mix sałat
  • czerwona papryka
  • czerwona mała cebulka
  • ogórek wąż
  • zielone oliwki
  • kapary do podania
  • małe żółte marynowane papryczki chili
  • pieprz marynowany do podania
  • 6 suszonych pomidorów
  • 1 duża marchewka
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego
  • 1 mała biała cebula
  • 2 plastry wołowiny po 2cm grubości
  • łyżka oleju po suszonych pomidorach
  • łyżka oliwy chili
  • sól, pieprz
  • 1 filecik anchois
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka soku cytrynowego
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie :

Na początku należy zamarynować wołowinę we wszystkich sosach i odstawić na 3h na bok. Następnie należy zrobić dressing z oliwy, oleju, suszonych pomidorów, czosnku, musztardy, soli, pieprzu, soku cytrynowego i anchois. Wszystkie składniki należy dokładnie zblendować na gładki mus. Na talerzu rozłożyć wszystkie warzywa i sałaty dowolnie pokrojone [oprócz kaparów, małych chili , białej cebuli i pieprzu marynowanego]. Mięso smażyć razem z całą marynatą na ostrym ogniu często je obracając z dodatkiem posiekanej białej cebuli tak długo aż cebulka będzie zrumieniona a mięso przypieczone. Cały proces powinien zająć nie więcej niż 3 minuty. Następnie całą zawartość patelni zawinąć w grubą warstwę folii aluminiowej i odstawić na 10 minut. Po tym czasie mięso pokroić na grubsze plasterki i razem z cebulą rozłożyć na sałatce, która wcześniej jest polana dressingiem. Całość przybrać kaparami, papryczkami i pieprzem marynowanym.