Składniki :

  • – 750 g polędwicy lub rostbefu, pokrojonej na 2-cm plastry
  • – 1 zielona papryka pokrojona na kawałki grubości 2 cm
  • – 1 żółta papryka  – || –
  • – 2 łyżki oliwy
  • – 2 łyżeczki przyprawy cajun
  • Sałatka ananasowa :
  • – 1/2 ananasa pokrojonego w kostkę
  • – 1 ogórek wąż pokrojony w kostkę (wydrążyć pestki)
  • – 1 czerwona cebula w kostkę
  • – 2 łyżki świeżej mięty drobno posiekanej
  • – 1 mała papryka chili drobno pokrojona
  • – 2 łyżki soku z limonki

Wykonanie :

Wcześniej namoczyć patyki do szaszłyków przez 30 minut. Nadziać na szpikulce 4 plastry mięsa i 2 plastry zielonej i żółtej papryki. Posmarować oliwą mięso, a następnie posypać przyprawą cajun. Piec mięso w piecu, na ruszcie lub na płycie grilla przez 4 minuty lub wedle uznania. Składniki sałatki ananasowej wymieszać ze sobą i podawać z szaszłykami.