Składniki :
- – 750 g polędwicy lub rostbefu, pokrojonej na 2-cm plastry
- – 1 zielona papryka pokrojona na kawałki grubości 2 cm
- – 1 żółta papryka – || –
- – 2 łyżki oliwy
- – 2 łyżeczki przyprawy cajun
- Sałatka ananasowa :
- – 1/2 ananasa pokrojonego w kostkę
- – 1 ogórek wąż pokrojony w kostkę (wydrążyć pestki)
- – 1 czerwona cebula w kostkę
- – 2 łyżki świeżej mięty drobno posiekanej
- – 1 mała papryka chili drobno pokrojona
- – 2 łyżki soku z limonki
Wykonanie :
Wcześniej namoczyć patyki do szaszłyków przez 30 minut. Nadziać na szpikulce 4 plastry mięsa i 2 plastry zielonej i żółtej papryki. Posmarować oliwą mięso, a następnie posypać przyprawą cajun. Piec mięso w piecu, na ruszcie lub na płycie grilla przez 4 minuty lub wedle uznania. Składniki sałatki ananasowej wymieszać ze sobą i podawać z szaszłykami.