Składniki :

  • 2 duże pomarańcze
  • 2 łyżki pasty curry [kumin, kolendra, chili, czosnek, cebula, kurkuma, trawa cytrynowa, imbir, skórka z cytryny/limonki, sól, sos ostrygowy, olej, cynamon- wszystkie składniki w paście są w tych samych proporcjach – 1 mała łyżeczka oprócz chili]
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz, chili, pieprz cytrynowy, cukier
  • krewetki [te średniej wielkości] – ilość wedle uznania
  • koperek

Wykonanie :

Pomarańcze zmiksować z pastą curry [gotową lub przygotowaną samodzielnie], doprawić do smaku wszystkimi przyprawami, dodać pół opakowania śmietany, koperek a następnie dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem razem z krewetkami.
Sprawdzić smak po 12-15 minutach a następnie w razie potrzeby doprawić.
Podawać z ryżem.