Składniki :

  • 3 udka z kurczaka [lub mniej/więcej w zależności od planowanych porcji]
  • olej
  • 1 duża czerwona cebula
  • jogurt naturalny
  • śmietana 12 %
  • łyżeczka curry, kurkuma, sól, pieprz, chili, imbir
  • kolendra
  • czosnek [sporo]
  • ryż

Wykonanie :
Mięso zamarynować w czosnku, imbirze, soli, pieprzu, curry, kurkumie, chili, jogurcie.
Cebulę posiekać w piórka i usmażyć na rumiano.
Mięso razem z marynatą ułożyć w głębokiej patelni i dusić pod przykryciem 1,5h. na małym ogniu.
Pod koniec duszenia dodać posiekaną kolendrę i śmietanę.
Sprawdzić smak i w razie potrzeby jeszcze doprawić.
Potrawa powinna być pikantna.
Podawać z ryżem na sypko.